Val Aan – Keljee

De naam van de tegenstander dekt in elk geval de lading: ze vielen aan, maar dan voornamelijk door het midden.

In de eerste set werden we meegesleept in een hels tempo, waarbij de 2 langere heren aan de andere zijde ongeveer alles door het midden vrij in konden knallen. Het dient gezegd: ze werden daarbij ongeveer perfect bediend door de vrouwelijke spelverdeelsters van dienst. We konden nog wel even terug komen, maar de eerste set ging zeer verdienstelijk naar Val Aan 🙁

Ook in de volgende sets bleef het spelconcept van de tegenstander hetzelfde: bij ongeveer elke goede receptie werd het midden rigoureus uitgespeeld, met een scoringspercentage van 95% (of meer ?)
Van onze zijde konden we bij tijd en wijlen wat weerwerk bieden door goede opslagreeksen, en zware buiten aanvallen. Set 2 ging nipt verloren, set 3 konden we wel duidelijk naar onze kant trekken.

In de 4de set waren we weer te vlug op achtervolgen aangewezen (niet niks om per set al 2 of 3 punten te moeten ophalen…), en een iets te laat ingezet tegenoffensief kon niet verhelpen dat we ook deze set in extremis met 1 puntje verschil aan Val Aan mooesten laten.

Al bij al een bijzonder leuke wedstrijd, en meer dan proficiat aan de tegenstander, die ons met hun spelconcept eigenlijk volledig konden verrassen… zou de leeftijd daar voor iets tussen gaan zitten ?