Op naar volgend seizoen!

Afgelopen dinsdag was er een algemene ledenvergadering voor de aangesloten clubs bij Walivol.

Het was een stemmige vergadering, maar eigenlijk was er weinig nieuws te melden. Hier in het kort de hoogtepunten uit deze vergadering

  • We hebben als voorkeur opgegeven om te spelen op maandag. Hier zal zo veel mogelijk rekening mee gehouden worden. (Afgelopen seizoen heeft men ca. 75% kunnen tegemoet komen aan de wensen van de clubs)
  • Er werd aandacht gevraagd voor het aanvangsuur van de wedstrijden. Officieel is het zo dat de scheidsrechters de wedstrijden dienen aan te vangen om 20 voor acht en 10 na negen. Er ontstond wel enige discussie over de mogelijkheid om al dan niet vroeger te kunnen beginnen met opwarmen, en effectief om halfacht en negen uur te kunnen aanvangen, maar de boodschap is eigenlijk gewoon tijdig aanwezig proberen te zijn..
  • Volgend seizoen zullen we aantreden in de eerste reeks, die wellicht uit 13 of 14 ploegen zal bestaan. (Afhankelijk van of er eventuele nieuwe clubs zich zullen aanmelden, en of Dymo voldoende versterking zal vinden.) Hoe de reeksindeling er uit zal zien na afloop van de heenronde, is nog niet bekend.De reeksindelingen en het programa voor de heenronden zullen medio augustus bekend zijn (en te vinden op de website van Walivol)
  • de website werd onlangs grondig vernieuwd, en er zullen nog enkele features bij komen (zoals het centraal beheren van de ledenlijst, een foto-album per team, etc…) De layout is in elk geval al een stuk verbeterd, en men zou tevens een inspanning doen om de uitslagen vlugger online te plaatsen.
  • Door de scheidsrechters werd gewezen op het feit dat de antennes juist moeten bevestigd worden, en dat de spelregels van het volley worden gevolgd, met uitzondering van (a) de netfouten [geen netfouten dus…] en (b) de voetfouten [voetfout als de voet over de middellijn is…]. Deze uitzonderingen zijn er om kwetsuren te voorkomen.
  • Volgend seizoen krijgt elk team terug een wedstrijdbal. Dit zullen echter dezelfde zijn als de wedstrijdballen zoals nu gebruikt. Hopelijk zal dit niet te veel verwarring opleveren… Tevens bestaat de mogelijkheid om per team een aantal extra ballen van dat type aan te schaffen, tegen de voorwaarden zoals Walivol die heeft bij W. Gommeren.
  • Een datum voor de nieuwjaarsreceptie van 2011 werd ook al vast gelegd op maandag 10 januari 2011.

De vergadering werd in alle rust en vrede beëindigd, waarbij er slechts 1 cola glas als gesneuveld kon beschouwd worden.