Bavo – Keljee

dinsdag 10 maart
Aanwezig: Dirk, Marc, Andy, Patrick, Wim en Rudi.
Afwezig: Brent, Johan en Walter.

Sportievelingen,
wat een weekje kan doen. Italië gaat in volledige lock down, Brent met een ziekmelding op dinsdag, en Wim die zijn planning in alle bochten had gewrongen om toch maar tijdig uit Nijmegen in de Witte Molen te kunnen arriveren. (wat hem natuurlijk net weer niet lukte :))

Maar niet gezeurd. De boodschap bij het begin van set 1 was duidelijk: we gaan de ziel uit ons lijf spelen, en Wim gaat alle verdedigende en receptionele zaken gewoon overnemen. Maar starten tegen een team dat 3 dames tussen de lijnen brengt, en ons gelijk naar een 6-1 achterstand doet opkijken, ‘t is niet niets. Het spel werd voordelig verdeeld, en helemaal onverdienstelijk was het niet – maar toch sputterde onze motor, zodat we amper 15 puntjes bij elkaar gespeeld kregen in deze eerste set.

Niks tegen te pruttelen dus: we startten set 2 in de opstelling die voor iedereen het meest natuurlijk aanvoelt.
En ja… dat ging eigenlijk wel een stukje beter. We konden Bavo regelmatig onder druk houden met opslagreeksen, en bij wijlen werd er vinnig gescoord doorheen het midden en op positie 4.
Bij wijze van volledige inzet haalde Patje een miracoli bal op in het achterveld, met gevaar voor eigen lijf en leden, en we zagen de halswervels bijna letterlijk terug op hun plaats schuiven toen hij weer rechtstond. Maar er werd gescoord… en daar gaat het toch om.

Kortom… we maakten vakkundig de 3 laatste sets af. In de vierde set begon hier en daar wat vermoeidheid op te duiken middels enkele onbedoelde opslagmissers en andere gekke fratsen – maar dat was eigenlijk bij Bavo nog meer aan de orde.

Dus eigenlijk dik verdiend gewonnen, en jammer van de eerste set. Dus 4 puntjes bij op ons telraam.

Volgende afspraak: maandag 16 maart om 21h op terrein 1 tegen Bavo. (weeral hetzelfde terrein…)