‘t Kliekske – Keljee

Dinsdag 28 januari
Aanwezig: Rudi, Brent, Andy, Marc, Patrick, Wim.
Afwezig: Johan, Dirk en Walter.

Sportievelingen,
wat er in een week zoal niet kan gebeuren, in de aanloop naar dit top-treffen met ‘t Kliekske. Een kleine greep uit een Keljee week:

  • er moet aan de keukentafel bij de familie Van der Eycken nogal ‘t een en ‘t ander bediscussieerd geweest zijn. Het is ons niet helemaal duidelijk wie daar nu echt de lakens uitdeelt… maar zonder enig wederwoord was Brent nu als opposite aangeduid. Of het dan voor Rudi duidelijk was dat hij dan nu hoek aanvaller was?
  • het bezoek van onze apprenti-marin-setter vorige week aan een of andere receptie, heeft ook al averechts zijn nut bewezen. Van horen zeggen: Dirk heeft daar alle bakken met Corona (een anders vrij onschuldig Mexicaans biertje) omgetoverd tot een wereldwijd virus, waar hij dan naar eigen zeggen ‘ook wat last van heeft’. Genen Dirk dus vanavond.
  • om zijn plaats verder veilig te stellen is de headsetter 2,73 dagen op concentratie bezoek in Bucharest geweest. Hij is volledig geïndoctrineerd terug gekomen, was zelfs als eerste aanwezig in de sporthal, en heeft -wat andere kwatongen ook beweren- een meer dan verdienstelijk potje gespeeld. Geen extra kommetje soep voor de wedstrijd zal ook al geholpen hebben.

Je zou er bijna aan twijfelen of er ook nog écht gevolleybald is.
Jawel, en hoe !

De eerste set begon in zeer typische Keljee stijl, en voor we het eigenlijk goed wisten stond het 13-4 voor ‘t Kliekske. Het was dus even wennen. Maar geen nood: ook een opposite moet kunnen opslaan, en dus toverde Brent de score vanaf de opslaglijn zowat om naar 20-13. ‘t Kliekske kon welgeteld nog 1 puntje scoren, en deze set werd toch de onze met vrij duidelijke 14-25 cijfers.

De tweede set gingen we eigenlijk op hetzelfde elan door. Een wissel van opposite of spelverdeler was niet aan de orde. En ondanks het feit dat we zoiets van 5 opslagmissers konden noteren, konden we hier ook met efficiënt volleybal (en daar mag al eens een vettige toevalstreffer bij zijn, niet waar ?), vergelijkbare cijfers noteren: 15-25.

In de derde set bewees ‘t Kliekske dat ze toch ook niet voor niets in de 2de reeks mee spelen. Sommige rally’s werden op het scherpst van de snee uitgespeeld, en we verdedigden onze ziel uit ons lijf. De afwezigen mogen noteren dat Patje (die van de kerncentrales..) bijzonder gemotiveerd stond te verdedigen – zij het echter niet bij alle ballen. Hij moet ze zien komen, hé 🙂
En omdat er bij de Walivol altijd maar eentje kan winnen met 25 punten, maakten we deze set behoorlijk netjes af met 24-25. Jawel: met een gedurfde snelle bal door het midden die Patje heel netjes binnen de 9 meter kreeg.
Allemaal ter meerdere eer en glorie van onze voltallige ziekenboeg.

De veer was toen een beetje gebroken bij ‘t Kliekske. Al dient het gezegd dat er aan de Keljee zijde ook wat alarmerende signalen kwamen qua vermoeidheid. Omdat alle zelf uitgeroepen coaches toch afwezig waren, zullen we het er hier verder niet over hebben. (Verdere toelichting kan uiteraard in privé berichten worden bekomen in ons geëigende Slack kanaal)
Met een mooie 19-25 stand konden we ook deze afsluitende set winnen.

Een mooi eindresultaat: 4 sets binnen geknald, en 2-5 in de punten uitslag. Wat ons gelijk 1 plaatsje hoger in het klassement brengt.
Niet álle onwezigen hebben ongelijk, maar men ziet dat er hier een flink gerodeerde ploeg aan het ontstaan is. Hier en daar nog wat schoonheidsfoutjes weg werken, en het kan nog een mooi seizoen worden.

Volgende afspraak: dinsdag 4 februari om 19u30 op terrein 4 tegen Dymo, één van onze naaste concurrenten.