Keljee – The Youries

Maandag 9 september 2019

Aanwezig: Wim, Walter, Andy, Johan, Marc, Patrick, Rudi en Dirk
Afwezig: Blanco

Hoi sportievelingen,
Vooreerst wil ik langs deze weg Marc alsnog van harte feliciteren met zijn overstap op tram 6. Jammerlijk heeft Jan, door het aanhoudende blessureleed, noodgedwongen forfait moeten geven voor zijn resterende volleybal carrière. We wensen hem dan ook een spoedig herstel en al het beste voor wat komen gaat. Voor alle uitstappen en feestelijkheden is hij steeds welkom in onze fijne volleybalfamilie.

Na een welverdiende zomer of andere rustperiode is de start van het nieuwe seizoen een feit. Verleerde men tussentijds het volleyballen? Niet echt.
Alleen is de feeling wat weg, en het eerste balcontact vergt enige gewenning. Voor de rest zijn onze verwachtingen hoog gespannen na het behalen van de kampioenstitel.

Nu iedereen –zij het met een beetje vertraging– alsnog was aangemeld,  kon Walter aan het puzzelen gaan om de ideale basisopstelling op het canvas te plaatsen. Starten tegen The Youries, met drie dames op het veld. Dan duidt de scheidsrechter meteen 3 punten voor de bezoekers aan. Het werd meteen duidelijk dat een lange rustperiode géén optimale voorbereiding is. Op zoek naar de juiste timing en samenspel moeten we in de eerste set van het nieuwe jaar onze meerdere erkennen in The Youries. Nipt set verlies 23-25 wordt dan ook genoteerd op het wedstrijdblad.

Set 2 – met een nieuwe setter en middenman op het veld. Je zou denken dat het tij keren zal?  Mmm, niet echt. Met een 3-14 op het scorebord zag het er niet zo goed uit; we zouden echter Keljee niet zijn indien we door toedoen van een puike vechtersmentaliteit aangevuld met de nodige aanvals- en opslagdruk plots in een hogere versnelling beginnen spelen.  Voeg daar naar het set einde nog een spelerswissel aan toe om alsnog setwinst op ons palmares te kunnen noteren.

Vanaf set 3 hebben wij het elan van de vorige set verder gezet, Dat The Youries echter taaie tegenstanders zijn werd ook hier duidelijk.
Even een wist je datje? Nieuw is dat wij nu met 3 officiële scheidsrechters op het veld kunnen staan. Leuk toch?
Rest mij nu te melden dat we met een gelijk spelverloop en spannende rally’s dit met een positieve noot konden afsluiten.

In de laatste set was de veer wat gebroken bij onze bezoekers zodat we al bij al onze eerst match toch met enige schoonheid konden afsluiten.

Na een grondige schoonmaakbeurt werd er in de kantine grondig nagepraat met de nodige Hapkin en mosterd.

Gevolg: 3-1 setwinst en onze eerste 4 punten op het (bijna) aangepast tellerbord van Walivol

Volgende Afspraak: Maandag 16 september om 21h op terrein 4 tegen The Outlaws