Volikat – Keljee

Maandag 29 april

Aanwezig: Walter, Dirk, Marc, Andy, Johan, Wim
Afwezig: Patrick, Rudy, Jan.

Hoi sportievelingen,
Na een welverdiende rust hervatten we onze titelstrijd met zessen én een kat. De laatste versus de eerste in het klassement van de Pepsi liga. Of dit echt een voordeel is zal snel klaarte scheppen.

Dat Volikat een niet te onderschatten ploegje is wisten we al uit vorige matchen. U kan de naslagwerken, 24 op 24u, 7 op 7 dagen kosteloos raadplegen op de wereldberoemde Keljee site.

Starten met twee punten achterstand in iedere set mag onderhanden toch geen onoverkomelijk probleem vormen. De grinta die we zagen in de vorige wedstrijden was een beetje zoek. De oorzaak hiervan is dan ook uitvoerig aan bod gekomen tijdens de nabespreking in onze vertrouwde cafetaria. Aan de receptie lag het zeker niet, op aanvallend gebied kon het in ieder geval een stuk beter, slecht spelen.. eigenlijk ook al niet.
Puur op karakter hebben we de vier sets verdienstelijk gewonnen, al moet ook vermeld worden dat Volikat met alle pluimen gaat lopen qua verdediging, de nodige opslagdruk die ze af en toe ten berde spreiden,  en vooral de flair waarmee zij telkens deze wedstrijden aanvatten.
Voor mij zijn ze dan ook de topfavoriet voor de Fair-Play trofee.

Met nog twee wedstrijden voor de boeg is onze eerste kampioenstitel in deze Pepsi Liga een feit. Laat ons hopen dat volgende match de focus terug van de partij is en dat alle lenzen juist staan afgesteld zodat we vrank en zonder tunnelvisie dit seizoen in schoonheid mogen afsluiten.

Gevolg: 0 – 4 winst (2-5 setwinst en 72-100 in behaalde punten)
Al mag ik toch vermelden dat het jammer is dat Volikat net geen 3 punten heeft behaald.

Nieuws uit de ziekenboeg: De revalidatie van Rudy verloopt naar wens en is volop aan het trainen voor het volgende seizoen. De aandachtige kijker zag hem dan ook pijnloos springen en zingen tijdens het behalen van de 13de landstitel voor Asterix AVO Beveren in en tegen Oostende.

Volgende afspraak: maandag 6 mei om 21u op terrein 1 tegen The Young Ones.