Keljee – The Youries

maandag 1 april

Aanwezig: Dirk, Marc, Walter, Johan, Patrick en Wim
Afwezig: Andy, Rudy, Jan, Marc.

Hoi sportievelingen,
Nu onze ziekenboeg meer dan overvol is, betreden wij het canvas met een minimum aan spelers om de kleuren van Ekomurz te verdedigen tegen The Youries. Wie zei er ook weeral dat een spelerskern van 9 man iets van het goede te veel is ?
Wanneer blijkt dat er maandag middag slecht 4 spelers aangemeld zijn, is Wim alsnog genoodzaakt de gelederen te vervoegen om zo een minpunt wegens onvolledigheden te vermijden. Of hoe een match in mineur starten kan.
Is door de aanhoudende maartse grillen de aanmeldknop en speelkalender van Patrick zoekgeraakt? Beter laat dan nooit, moet Wim gedacht hebben, die snel het veld links laat liggen van zodra Patrick in een drafje kwam aangelopen.

Met vijf dan maar verder. Opwarmen en het geloof in winst is voor Walter vandaag niet aan de orde, liever staan leuteren met de scheidsrechter!
Met een 3 -2 opstelling fungeren Patrick en ondergetekende als set-uppers van dienst. Daar het in set 1 nog een zoektocht is naar een evenwichtig spelverloop, zijn we voortdurend op achtervolgen aangewezen. Niet dat we van het kastje naar de muur worden gespeeld, maar toch zien wij de eerste set aan ons voorbijgaan.

Vanaf set 2 is iedereen opgewarmd en zien we plots meer ploeg op het veld staan. Dat merk je aan het spelplezier en gedrevenheid.
Als ook onze recepties naar behoren worden gebracht zie je meteen dat ons spelniveau de hoogte in gaat en de aanvallers het beste van zichzelf naar boven brengen. Jammer dat deze set een dubbeltje op zijn kant is, met nipt 24 – 25 set verlies.

In set 3 dan, op volle toeren, met ons geheim wapen voeren we beetje bij beetje de druk op. Wonderwel draait het heel vlot en zijn we getuige van een mooi blindelings vertrouwen. Dit zowel wat betreft de receptie, de set-ups en het aanvallend vermogen. Een walk over was het nu ook niet: The Youries beschikken ook over het nodig aanvallend vermogen die moeilijk te blokkeren zijn, zo bleek.

Set 4 dan: van bij de start stevige service druk.
The Youries hadden blijkbaar al heel wat pijlen verschoten, of was het eer dat wij op kampioenwaardige wijze op ons elan verder zijn gegaan? Nog eens doordrukken tot het bittere eind.

The Youries blijkt zowaar ons zwart schaap te zijn. Vorige confrontatie 2-2 met matchverlies in punten, nu gezien de omstandigheden, een gelijk aan setwinst maar weten we deze match met winst af te sluiten.

Een dikke proficiat aan de ganse ploeg, om nu een speler van de week uit te roepen kan er beter eens een poll worden opgezet !

Nu een verdiende rust van een drietal weken, met hopelijk een sterk uitgedunde ziekenboeg nog de eindspurt naar de kampioenenviering inzetten 🙂

Volgende afspraak: maandag 29 april om 19u30 op terrein 1 tegen Volikat