Nomadesk – Keljee

Maandag 25 maart

Aanwezig: Dirk, Johan, Andy, Walter, Rudy, Marc, Patrick en Wim.
Afwezig: Jan

Hoi sportievelingen,
De voorbereiding was top met een super deluxe sportmenu:

  • Verse groentesoep
  • Asperges op een Vlaams bedje met aardpeer aangevuld met een noordzeevisje
  • het dessert geserveerd na de match.

Zelfs de ballendruk stond optimaal, de ideale mix om te starten met deze titanenstrijd, of walivolsgewijze: een topper tussen de nummers 1 & 2 in de derde reeks.

Ondanks de voorbereiding van onze coach strooide Wim wat roet in het eten. Op maandag namiddag alsnog afmelden met een aanslepende achillespees ontsteking en Patrick die in de late namiddag de aanmeldknop heeft gevonden… dan weet je dat je op improvisatie bent aangewezen.

Vandaag tegen Nomadesk, op de rechterhelft van centercourt. Eerst is eerst, zo kan je zelf bepalen of je al dan niet met de service start. Een voordeel zo bleek. Ons geheim wapen deed direct wat er van verwacht werd. Een servicedruk van jewelste, aangevuld met het betere receptionele werk. Zo creëer je meer mogelijkheden om een ruim pallet aan set-ups uit te delen. Nu zelfs met aanvallend vermogen van achter de drie meter lijn, mooi toch!
Met een 9 – 25 setwinst, van een blitz start gesproken.

Met Patrick op het canvas merk je toch een gemis aan wedstrijdritme.  En wanneer Rudy, door toedoen van een kuitblessure, de wedstrijd noodgedwongen moet staken zie je ommekeer in het verdere spelverloop. Nu onze wervelwind sterk in kracht was afgenomen werd voor set 2 & 3 een spannend, gelijkopgaande puntenverloop genoteerd, mede door toedoen van zowel hoek- en middenaanvallen wisten we deze sets op onze naam te schrijven.

In de laatste set maakte de windrichting een hele ommezwaai. Zo veel zelfs dat door een grotere foutenlast -op alle fronten- we op achtervolgen aangewezen waren.
Zelfs de nodige tips en tricks van onze coach brachten geen soelaas. Deze set zagen we dan ook aan ons voorbijgaan.

Nog een spoedig herstel voor zij die geblesseerd vanop de zijlijn dit spektakel mochten aanschouwen.

Gevolg: 1 – 3 setwinst en verdienstelijk vier punten erbij op ons palmares.

Volgende afspraak: maandag 1 april om 21u op terrein 4 tegen The Youries.