Keljee – Diesel

Maandag 18 maart

Aanwezig: Rudy, Andy, Johan, Walter, Marc, Wim en Dirk
Afwezig: Jan, Patrick en Marc.

Hoi Sportievelingen,
Vandaag tegen Diesel, zowaar een nocturne op het canvas van Moulin Blanc. Een gemengde ploeg met een sterk volley verleden?

Al van bij de opwarming zat de sfeer er goed in. Zelfs bij halve spelers met een kwaaltje hier en daar of wat verkoudheid en gesnotter, konden we starten zonder gemopper.
Nu we aan de linkerkant van de scheidsrechter stonden viel ons de eerste service te beurt. Zoals een leidersploeg waardig werd van bij aanvang met de nodige opslagdruk meteen de toon gezet voor het verdere verloop in deze match. Eerst wat uitlopen op Diesel en alsnog een kleine terugval op service en receptionele momenten.. het gebied mij dan ook te zeggen dat er een spannend set verloop zal zijn, maar met de nodige wilskracht en vechtlust was de setwinst voor ons.

Set twee dan: Wim verkiest hier om te starten als opposite, dan weet je dat we goed bezig zijn! Ook hier een spannend set verloop waar we op een iets minder presteren langs onze zijde gebruikmaken om ook even te wisselen van set-upper. Een tactisch spel dat met receptionele monumenten mooi aanvalswerk oplevert. Al wordt er hier dan ook al eens gebruik gemaakt van een listig dropballetje om de Dieselmotor te doen wankelen om ook hier setwinst binnen te halen.

Set drie: door een kwaaltje aan de achillespees verkiest Wim om vanop de zijlijn de set te volgen en te analyseren. Ook hier was het van bij aanvang onze enorme opslagdruk die het Diesel bijzonder moeilijk maakte. Neem daarbij nog eens dat het ons receptioneel gewijs vrij goed verging, wat resulteert in het betere set-up werk, en aanvallend het beste in ons naar boven komt.
Voeg daar nog enkele goed uitgevoerde blokkeringen aan toe, een snelle setwinst is dan zeker niet misplaatst.

Bij aanvang van set vier zagen wij in eerste instantie een gelijkgaand spelverloop, ook hier werd met de nodige servicedruk en enkele aces de druk bij Diesel gelegd. Vanaf punt 9 begon bij hen echter de vermoeidheid door te wegen, wij bleven mooi op ons elan verder werken om ook deze set op ons palmares te schrijven.

Eigenlijk was het lang geleden dat ik met zo’n voldoening een match winnen kon. Bedankt aan iedereen voor het vertrouwen en om mij op een hoger niveau te doen presteren. in sombere tijden doet dit wat met een mens. Jammer voor de tegenstander.

Gevolg: een meer dan verdienstelijke 4-0 overwinning en mooi 5 puntjes erbij op ons tellertje.

Volgende afspraak: maandag 25 maart om 19u30 op terrein 4 tegen Nomadesk.