The Young Ones – Keljee

Dinsdag 12 maart

Aanwezig: Walter, Marc, Wim, Andy, Johan, Rudy en Dirk
Afwezig Jan, Patrick en Marc

Hoi sportievelingen,
Na een welverdiende vakantie was het wéér fijn elkaar gipsloos te begroeten op het canvas van de witte molen.

Vandaag tegen The Young Ones, een (jeugdig) collectief van talentrijke en iets minder talentrijke volleybalster/-ers.

Met de zes eerste spelers die het terrein betreden wordt naar goede gewoonten de basisopstelling gemaakt voor set 1. Van een goede start gesproken: de koe bij de horens vatten om meteen druk bij de tegenstander te leggen. Met mooie receptionele momenten en een ruime variatie aan set-ups was een heel vlotte setwinst de logica zelve, ook al was er vanop de zijlijn de opmerking over onnodige missers bij onze servicebeurten.

Set 2, new game, new players. Met deze bezetting spreken we algauw van één iemand. Lag het aan ons of waren The Young Ones opgewarmd?
De windrichting werd plots spelbreker, een spannend verloop was het zéker waar de Ekomurz wilskracht meer dan welkom was om deze set aan ons palmares toe te voegen.

Set drie of eerder: het zwarte beest van de match. Hoe vlot het ons verging in set 1, des te dramatischer waren we nu aan het (presteren). Het is ons dit seizoen al eens meer overkomen: tegen jezelf spelen, dan weet je het snel en krijg je een set die niemand winnen kan. Eentje om vlug te vergeten.

Set vier dan maar. Met de naweeën van set drie was het net iets moeilijker om de hoofden koel te houden. Met ons geheim wapen, onze service, en met wat betere recepties konden wij gelukkig het tij tijdig keren.

Gevolg: 3 – 1 setwinst, enkel jammer dat we de vijf punter aan onze neus voorbij zien gaan.

Volgende match: maandag 18 maart om 21 uur op terrein 1 tegen Diesel