Volikat – Keljee

Dinsdag 26 februari

Aanwezig: Andy, Walter, Dirk, Marc, Rudy, Johan, Wim en Patrick
Afwezig: Jan en Marc.

Hoi sportievelingen,
Vandaag heb ik diep in de archieven moeten duiken om spelers op de afwezigheidslijst te plaatsen.

Wie afwijkt van het opgelegde trainingsprogramma en liever allerhande diensten ondergaat door physical coaching komt al eens bedrogen uit en moet dan maar op de blaren lopen.

Tegen Volikat vandaag; een technisch sterke vrouwenploeg aangevuld met enkele mannen. Nu we in winning mood zijn zou dit géén probleem mogen zijn. Na de harde analytische nabeschouwing van vorige match rest er de vraag hoe het met onze receptie is gesteld !!!

Over naar de orde van de dag. Keihard is hij, onze coach. In de catacombe van de witte molen is er zelfs al sprake van Walter Poetin. Zolang erg geen blokken worden voor gestoken is deze gelijkenis al eens een halve waarheid, niet!  Ons basis zestal aan de start van een leuk avondje volleybalplezier. Desniettemin Volikat met vier vrouwen op het canvas stonden zijn we bij aanvang aangewezen om een drie punten kloof te dichten, met de nodige Ekomurz motivatie en vechtlust is dit dan ook een kolfje naar onze handen. Gelukkig maar, want bij enkele lag de focus meer op de beweeglijkheid van de tegenspeler. Set 1 was een goede opwarming met mooi en vlot volleybal.

Ondanks de smeekbede van onze headsetter om niet als spelverdeler te fungeren wijkt WeePee met geen haar af van zijn uitgekiende opstelling, zodoende dat er in set 2 wordt gestart met 2 half opgewarmde spelers die het speelveld betreden. Een drama op centercourt of niet ?
Een vlotte bedoening kon je het niet noemen, hier stak het Keljee addertje zijn kopje boven water. Gelukkig kon met de nodige time outs het tij tijdig gekeerd worden en viel de setwinst alsnog aan onze zijde.

Set 3 dan: een aanvaller wisselen dan maar, of de luxe benutten met een team all rounders te spelen ?
Hier spreken we van een kantelmoment in de wedstrijd met beter volleybal, gedrevenheid vecht- en aanvalslust.  Al dient hier wel vermeld te worden dat in deze set onze opslagdruk de hoofdrol opeiste, ook hier was setwinst aan onze zijde.

Set 4, make a wish! Een jongensdroom die in vervulling gaat. Wim mag dan toch eens zijn receptionele kunsten aan de wereld tonen. Rare jongens, de Keljee, zalig spelen toch? Recepties volgens het boekje, dan gaat iedereen ook een tandje bijsteken om het niveau op te krikken, dit zowel qua setups, aanvallend, blokkerend, verdedigend. En als er dan ook nog een schepje opslagdruk bij komt kijken weten we vlotjes set en matchwinst naar ons toe te trekken.

Gevolg: een vlotte 0 – 4 overwinning  en vijf welverdiende punten op onze teller. Een dikke proficiat vanwege de redactie.

Volgende afspraak: dinsdag 12 maart om 19u30 op terrein 1 tegen The Young Ones.