Keljee – The Youries

Maandag 18 februari,

Aanwezig: Dirk, Rudy, Marc, Walter, Andy, Wim, Patrick
Afwezig: Johan, Jan

Hoi Sportievelingen,
Nu we op volle toeren meedraaien voor de wereldberoemde beker Walivol in reeks 3, is dit alvast te merken aan de motivatie binnen onze spelersgroep. Ruim anderhalf uur voor aanvang van onze wedstrijd zijn er enkelen al present om zeker niets te moeten missen van de voorbeschouwing, analyse, ploegopstelling, tactiek en dergelijke, alleen, onze coach had dit net een beetje anders begrepen. Jammer toch !

Aan het aantal inschrijvingen op onze aanwezigheidslijst heeft het zeker niet gelegen: tijdig aangemeld en zo goed als voltallig.
Hierdoor had onze coach ruim de tijd om zich voor te bereiden met de ideale opstelling. Alleen zorgde Johan tijdens het weekend voor de nodige speculaties, door op ons slack forum zich alsnog af te melden wegens een kwetsuur aan of onder het ooglid! Voetbal zou toch een feest zijn!

De wedstrijd dan. Daar onze headsetter een beetje later ging zijn was het meteen duidelijk  wie er op de bank start. Tegen The Youries, ondertussen toch een genoegzaam gekende ploeg, met een mengelmoes van zowel geslachten als talenten.  Maar wel met een gezamelijk plezier en de nodige strijdlust. Een moeilijke kluif, zo bleek later.

Al van bij aanvang in set 1 liep het niet echt vlotjes langs onze zijde. Misverstandjes, receptionele onvolmaaktheden en dergelijke zorgde wel voor een spannende set, die we door toedoen, van enkele mooie combinaties toch tot een goed eind brachten.

Set 2: een nieuwe opstelling staat hier garant voor een nieuw wedstrijdverloop. Door van bij aanvang reeds de nodige opslagdruk te creëren kregen we hier een ander spelverloop te zien, alles ging net iets makkelijker en vlotter wat resulteerde in setwinst.

Set 3. Of hoe de afvalreeks begon. Daar Patrick nog met de nacht stond had hij reeds afgesproken met de coach om vroeger te vertrekken. En toen waren we nog met zes.
Vanaf hier was onze vechterslust gebroken, de recepties erg ondermaats. En dat resulteerde bijna direct in een puntenkloof van 9 stuks. Dan weet je ook dat het een hele set achtervolgen is wat de klok slaat. Setwinst was hier dus nooit in zicht.

Set 4. Alweer met een moeizaam begin, wel met meer vechterslust. Alleen deed ook hier onze receptie het de welgekende haren in de boter vallen, toch! Als dan ook Dirk halverwege deze set uitvalt (et materiaal pech aan zijn bril nota ben..), zijn we nog met vijf en ook hier moeten we deze set aan ons voorbij zien gaan.

Gevolg: geen al te best resultaat. 2 -2 in setstand, en net 2 puntjes te kort om van setwinst te mogen spreken, 3 punten op ons scorebord, volgende match meer verweer !

Volgende afspraak: dinsdag 26 februari om 19u30 op terrein 1 tegen Volikat