Keljee – Bavo

Vrijdag 25 mei 2018

Aanwezig: Wim, Geert, Marc P., Walter, Dirk
Afwezig: Patrick D.S., Marc O., Paul,Patrick O.

Sportievelingen,
zoals de aandachtige lezer zal gemerkt hebben is er geen verslag boven water gekomen van de vorige topper tegen Trendsetters.
De tijd vliegt immers behoorlijk snel, en alweer kunnen we een seizoen afsluiten in de Walivol competitie.

Maar er moest eerst nog gestreden worden: niet om de laatste plaats veilig te stellen, maar wel om deze te vermijden.
De opdracht van de sponsor was dan ook duidelijk: er moest gewonnen worden met 4 sets, zodat we de volle 5 punten zouden kunnen inpikken.
En dit ten koste van alle transfer gesprekken, houtkloverijen en ander gezaag.

Dit moest dan gebeuren tegen de immer sympathieke mensen van Bavo, en dat in een aangenaam zaaltemperatuurtje.

De eerste sets verliepen gelijk opgaand. Het dient gezegd dat we bij wijlen zeer verdienstelijk speelden, al was het ware killer-instinct aan het net wel een beetje zoek, én Bavo slaagde er in om heel wat ballen alsnog te recupereren, en ons bij wijlen (on)aangenaam te verrassen. In money time stonden we echter steeds paraat, en beide sets konden -weliswaar met kleine verschillen- op ons conto geschreven worden.

De derde set was en soort walk-over in de goede Keljee traditie. Bavo had het knap lastig met een aantal opslagen van onze zijde, en kwamen eigenlijk nooit in hun spelritme van de eerdere sets. Zonder al te veel concentratieverlies konden we deze set dus vlot inpikken.

En dan… alsnog de nodige zenuwachtigheid in de 4de set. Het werd alsnog een nek-aan-nek race, die lange tijd in ons voordeel leek te gaan uitpakken.
En dan toch wellicht een combinatie van transfer ‘stress’, fysieke vermoeidheid bij oudere mannen in combinatie met hogere temperaturen ? In money time ging zowat alles fout:

  • Geert miste zowaar zijn laatste aanvallende acties in Keljee tenue
  • een eigenlijk onmisbare matchbal in ons voordeel werd aan het net professioneel de nek omgedraaid… zodat de laatste set alsnog naar Bavo toe rolde

En zo gebeurde het dus dat we het met 4 punten zouden moeten stellen, en voor de uiteindelijke rangschikking afhankelijk zijn van de uitslagen van de andere wedstrijden.

Het werd nog een zoektocht naar de drankbonnekes voor de eindejaars party, maar het animo om de prijzenkast te aanschouwen was niet bijzonder groot meer. Mark kreeg zijn twintigste Choefke niet meer op, en de andere aanwezigen schakelden over op alcohol loze drankjes.

We zullen zien wat het volgende seizoen ons aan inspiratie zal brengen !

Volgende afspraak: maandag 26 juni, ergens op de markt in Sint-Niklaas [beach volley tornooi] – alwaar een teambespreking duidelijkheid zal brengen over de toekomst van Keljee.