Gozi – Keljee

Maandag 7 mei 2018

Aanwezig: Wim, Geert, Marc P., Walter, Patrick O., Dirk
Afwezig: Patrick D.S., Marc O., Paul

Hallo stelletje receptiemissers….
aan de regen van de voorbije dagen kan het niet gelegen hebben, en ook met een extra jaartje ‘wijsheid’ op de teller bij jullie illustere spelverdeler zou je toch denken dat we Gozi aan moeten kunnen.

We troffen ons dus op deze bloedhete mei-avond, om een 5-tal Goziïeten partij te geven. Het viel in elk geval op: het verschil in gemiddelde leeftijd lag vandaa alweer vrij hoog. Een teken aan de wand ?

Alweer een slechte start in de eerste set. We konden even het tempo volhouden, maar werden dan door 2 opslagreeksen van een ex-competitiespeler-die-onze-walter-ook-nog-leek-te-kennen op een onoverbrugbare achterstand gezet. Dus stonden we relatief snel aan de andere kant van het speelveld..

Ook in de tweede set leek een zelfde scenario zich te voltrekken. Een paar uitbundige opslagreeksen van Gozi, welke door ons collectief de ijle lucht, of het scherm, of zelfs net over de netrand werden gestuurd… et l’histoire se repête…
Toch konden we nog een vuistje maken in deze set… zij het met de nodige vloekjes, misverstandjes. Eeuwig zonde dat we deze set dan ook weg gaven door wat knullige foutjes op het einde van deze set. Edoch: setverlies met 25-24 is eigenlijk bijna winst.

Maar we zouden Keljee niet zijn als we onze ruggen niet zouden rechten, en ondanks het recent afgevoerde bloed met te hoge ferritine waardes, er toch nog het beste van wilden maken.

Het ging niet makkelijk, het was zeker geen ‘schoon volleybal’, en onze aanvallers kwamen moeilijk tot scoren – maar toch konden we de derde set op ons conto schrijven.

En wellicht moet zowel de temperatuur als het overwicht van onze zijde in aantal er voor gezorgd hebben dat ook de 4de set een stevig partijtje bikkelen werd, alweer in ons voordeel. Ook hier waren er alweer verwoede pogingen om de receptie zo laag mogelijk naar de spelverdeler te catapulteren (welke dan weer zo diep ging dat zijn enkels anderhalve dag aanvoelden als Peter van de Veire die had gehoopt dat Senek de finale haalde…)
Maar we slaagden er met z’n allen toch maar netjes in om deze set binnen te halen, om nog te zwijgen van de unieke lepe bal die de match droogjes afrondde!

Jammer genoeg was ons puntensaldo door de eerste set te laag om voor de winst in aanmerking te komen, maar 3 punten in ons mandje is geen slechte zaak, zeker als we de eerste 2 sets zagen 🙂

Volgende afspraak: dinsdag 15 mei om 19h30 tegen Trendsetters (bij wie het een complete ziekenboeg lijkt)