Bavo – Keljee

Dinsdag 6 maart 2018

Aanwezig: Wim, Walter, Geert, Dirk, Marc P.
Afwezig: Patrick D.S., Patrick O., Marc O., Paul

Hallo Sportievelingen,
voor aanvang van deze wedstrijd had uw verslaggever van dienst het verslag van de vorige ontmoeting tegen Bavo er eens op na gelezen. Verderop zal blijken of dit geholpen heeft.
Geplaagd door allerlei kwaaltjes aan knieeën, achillespezen en dergelijke, moesten we er vandaag met z’n vijven aan beginnen. De historisch zo aan Keljee verknochte familie Onghena was in de verste verte niet te bespeuren.

Dus een strakke en korte opwarming, en op het laatste moment kon Bavo ook nog 5 mensen binnen de lijnen brengen.

De eerste set konden we flink druk zetten op Bavo, en ondanks een klein dipje werd deze set vrij gemakkelijk gewonnen met 25-16 cijfers. (of daaromtrent…)
Heel goed was het allemaal niet echt, en de spelverdeler van dienst verslikte zich menig maal in zijn pogingen om nauwkeurige setups te produceren. Zijn nieuwe pilletjes hadden blijkbaar een depressieve invloed op zijn presteren.

De tweede en derde set vertoonden een meer evenwichtig beeld. Bavo ging beter scoren, voornamelijk door 2 aanvallers, en ze beheersten de tovenarij van dropballetjes achter ons blok én de magie van het verdedigen beter dan Keljee. Neem per speler 2 persoonlijke fouten minder in deze beide sets… en het verschil is duidelijk:

  • ons gekend probleem om de bal bij de spelverdeler te brengen, ook al staat die soms maar een meter verder…
  • roekeloze ballen die de verkeerde kant van de lijn opzoeken, zelfs op setbal..
  • etc…

Maar het blijkt dat we onder druk van de klassering, en misschien ook omdat er tijdens de vierde set dan onverwacht toch publiek langs de zijlijn verschijnt, we er dan toch altijd blijven voor gaan. Zo ook in de 4de set: we konden eigenlijk altijd wel de voorsprong behouden, en speelden op alle fronten meer geconcentreerd.
Hamvraag blijft natuurlijk wat er gebeurt als iemand ‘netfout’ roept als hij het net ziet bewegen. Dat terzijde: deze set werd verdienstelijk met een eindspurt afgerond met een behoorlijke winst.

In de nabespreking werd het Oostvlaamse volleybal uitvoerig besproken, en werden er tevens plannen gemaakt om deel te nemen aan een volley tornooi in 1 of andere Noorse fjord. Wat gaan we nog allemaal bedenken om onze conditie op peil te houden 🙂

En dat verslag van vorige keer ? Welja: dat kunt u hier nalezen, en de verschillen vast stellen!

Conclusie: 2-2, en in dit geval 4 volle punten op ons tellerbord erbij.

Volgende afspraak: dindag 20 maart om 21h tegen Debo.