Trendsetters – Keljee

Maandag 26 februari 2018

Aanwezig: Wim, Walter, Paul, Geert, Dirk, Marc P.
Afwezig: Patrick D.S., Patrick O., Marc O.

Hallo Sportievelingen,
het zal ons maar overkomen. Op gevorderde leeftijd moeten vaststellen dat de gemiddelde leeftijd van ons team door de aanwwerving van Geert nog onvoldoende naar beneden is getrokken om het jeugdige geweld van de Trendsetters het hoofd te bieden.

De ziekenboeg werd verder aangevuld. Patrick O. zijn knie heeft er voor gekozen om de rest van het lichaam nog verder te immobiliseren. En zo hadden we een zeer attente coach op de bank erbij.
Niet getreurd echter: Paul bood zich spontaan aan op de afspraak tegen Trendsetters, ook al viel hij blijkbaar uit de lucht dat zo maar even 4 van die gasten vroeger nog bij ons hadden gespeeld. Uw achillespees zou van minder schrikken.

En zo gebeurde het toch maar alweer dat de eerste set eigenlijk een integrale kopie was van de eerste set tegen Gozi. Een keer opnieuw doen waar we goed in zijn, of zo ? Met 25-18 (of zoiets) werd het nog geen volledige afgang, maar iedereen was het er over eens dat er weer geen bal klopte van de recepties.

Maar we zouden Keljee niet zijn als we ons daarbij zouden neerleggen. In de tweede set stond er iets minder aanvalsgeweld aan de andere kant, en daar hebben wij dan handig gebruikt van gemaakt om op een diefje toch het laken naar onze kant te trekken. Voornamelijk door een betere service druk, én wat meer oplettendheid bij vallende ballen. Het moet gezegd: een setje pikken van deze grote jongens doet toch ook deugd.

We konden dit echter niet doorzetten in de 3de set, waarin dan halverwege ook nog een onschuldige beweging toch fataal leek te zijn voor de achillespees van Paul. Waar een sanitaire stop een andere achilles kwestie nog kon recht zetten, was er voor Paul echter geen hulp meer. Verder dus met 5 man. Door de wisseling en consternatie (voor sommigen is de afstand naar het midden ineens wel héél groot…) konden we geen druk meer uitoefenen in deze set.

Maar we zouden Keljee niet zijn als we ons daarbij zouden neerleggen. In de wetenschap dat we ook set 4 met z’n vijven zouden moeten afwerken, werden de ruggen recht gezet, de aanvalsmessen nog eens extra geslepen, en de guitige blikken ter misleiding van de vijand nog eens boven gehaald.
Zelfs de tegenstander (en wijzelf ook…) gaf na afloop toe dat we ons in deze set zeer voorbeeldig geweerd hebben, maar een echte topprestatie zat er niet helemaal meer in. Meer dan verdienstelijk ging deze set dan ook naar de Trendsetters. (en het moet gezegd.. zij verdienen hun plekje bovenaan de klassering)

Gevolg: 3-1, en alweer maar 2 luttele puntjes op ons tellerbord erbij. Maar toch maar lekker een puntje afgesnoept van de leider 🙂

Volgende afspraak: dindag maart om 19:30 tegen Bavo.