Gozi – Keljee

Maandag 19 februari 2018

Aanwezig: Wim, Walter, Patrick O., Geert, Dirk, Marc P.
Afwezig: Patrick D.S., Paul

Hallo Sportievelingen,
nu de druk van het 100ste verslag van onze verslaggever zijn schouders is gevallen konden we eigenlijk vrank en vrij aan de confrontatie met Gozi beginnen. Schijnbaar een voor de hand liggende opdracht… dit team stond voor aanvang van deze wedstrijd een respectabel aantal punten onder ons in het klassement.
Opwarming en voorbereiding verliepen voorspoedig, en met nieuwe ballen lagen onze kansen voor het grijpen.

Het werd in de eerste set al vlug duidelijk dat het hier geen pretje ging worden. In no time stond er een dikke 5-0 op het bordje bij de scheidsrechter. Niets werkte: van de receptie zijn we dat ondertussen gewend, en als dan ook de spelverdeler zelfs uitblinkt door enkele technische fouten… dan weet je het wel. In deze set ging werkelijk niets, en gingen alle ballen de foute richting uit.

Set 2 toonde dan weer een verbetering. Niet zozeer omdat wij zelf zo veel beter gingen spelen, maar Gozi ging meer in de fout, en zo konden we toch enige glans aan deze avond bezorgen.

Maar alweer sloeg het spook van ‘niet met de druk om kunnen gaan’ toe in de derde set. Het was een mindere erge afgang dan set 1… maar zoals we zeggen: shit always goes down 🙂
Alle klassieke fouten doken terug op. En het moet af en toe echt heel goed op comedy capers geleken hebben:

  • mensen die elkaar in de weg lopen, en vervolgens geen bal pakken
  • verdedigers die stokstijf of in spagaat gaan, en vervolgens ook geen bal pakken
  • ballen die niet bij een spelverdeler raken, ook al staat die 1,5 meter verder
  • en ga zo maar door…

Ook de 3de set dus eigenlijk om vlug te vergeten…

In set 4 gingen de gemoederen dan toch de goede richting uit. Hier en daar de mensheid al een keer op hun plicht als volleyballer wijzen, en gewoon beter spelen. Zo werkt dat…
Op pure vechtlust konden we een schijnbaar verloren situatie alsnog rechtzetten, door heel subtiel wat mensen van de hoek naar het midden te verschuiven, en op het juiste moment Geert vooraan aan het net te hebben. Een achterstand van 19-24 werd nog omgebogen in setwinst!

De ontnuchtering was dan ook groot toen bleek dat we net 1 puntje mankeerden om 3 punten te kunnen bij schrijven op ons boekje. Maar wees eerlijk… op basis van de eerste set hadden we die ook niet verdiend – toch ?

Na de wedstrijd werd er duchtig nagekaart over het niet starten met de vertrouwde spelverdeler, en ook de vasten kan er voor iets tussen gezeten hebben. En of er een keer iemand anders het verslag kan maken ?
In elk geval zijn er daarna nog overtuigende gesprekken geweest met de arbiter die volgende week ‘onze topper’ tegen Trendsetters in goede banen moet leiden. Een licht kater gevoel op dinsdag was het resultaat !

Gevolg: 2-2.
En 2 luttele puntjes op ons tellerbord erbij.

Volgende afspraak: maandag 26 februari om 19:30 tegen Trendsetters.